LAAT HULPVERLENERS HUN WERK DOEN BIJ JAARWISSELING

“Vuurwerk gooien naar hulpverleners is niet te tolereren. Laat hulpverleners hun werk doen tijdens de jaarwisseling en belaag ze niet met vuurwerk”. Die oproep doet de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De afgelopen jaren waren er meerdere incidenten tijdens oud en nieuw in de regio waarbij brandweer, politie of andere hulpverleners werden belaagd.

We zien dat er veel meer vuurwerk gegooid wordt naar de brandweer. We zien dat het respect afneemt. Dat is iets van de laatste jaren en is niet alleen met oud en nieuw”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Ga respectvol met hulpverleners om. Als er met zwaar vuurwerk gegooid wordt, dan werkt dat voor onze mensen niet motiverend. Dat kan niet en is niet te tolereren.”

Geweld zorgt ervoor dat hulpverleners, zoals de brandweer, in een lastig parket komen. Als ze belaagd worden, dan moeten zij zich terugtrekken. Uiteindelijk gaat de eigen veiligheid voor.

Houd afstand van vuurwerk en gebruik altijd een lont. Met kleding kun je ook een en ander doen. Nylon is licht ontvlambaar. “Kies voor kleding van spijkerstof, wol of katoen. Draag een jas zonder capuchon. Hierin kan per ongeluk vuurwerk terechtkomen.”

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…