LEDENAANTALLEN SCOUTING BLIJFT GROEIEN.

Ondanks de lockdown is Scouting in Noord-Brabant onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Noord-Brabant steeg in 2020 met 3,7%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van Scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis. Scouting wil net als sport ook weer naar buiten.
(1/3)
Voor Scouting was 2020 geen makkelijk jaar: na een eerste lockdown in maart, waarbij de fysieke bijeenkomsten niet door konden gaan, ligt Scouting sinds december wederom stil. Dit leidt uiteraard tot grote teleurstelling, maar ook begrip onder de leden. Voorzitter Jaap Boot: Scouts gaan niet bij de pakken neerzitten en er ontstaan vele initiatieven van groepen om online activiteiten aan hun leden én niet-leden te bieden.
(2/3)
Leidinggevende Anton (21): Het voelt ergens gek dat alle kinderen wel gewoon buiten mogen sporten in teamverband, maar Scouting op dit moment niet door mag gaan. We proberen er het beste van te maken, maar het blijft lastig om uit te leggen aan onze jeugdleden. Ze missen nu niet alleen beweging en frisse lucht, maar ook hun sociale contacten en uitdaging die we bieden in de activiteiten.

Bron: Scouting Brabant. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…