LOCATIES ONDERGRONDSE CONTAINERS ZUNDERT

Hoe goed de gemeente Zundert ook had nagedacht over de perfecte plek voor ondergrondse containers, in 2 gevallen bepaalde de Raad van State anders. De containers mogen daar niet komen. Vanaf begin dit jaar is Zundert ‘aan de bak’. Waar bewoners vuilniszakken aan straat zetten, hebben de meesten nu een afvalbak. Niet iedereen kan zo’n bak kwijt, daarom zijn er ondergrondse containers geplaatst.

Nog steeds niet iedereen heeft een container dichtbij. Op vijf plekken waren bewoners het niet eens met de plek en over twee plekken in Zundert deed de Raad van State uitspraak. Die besloot dat aan Het Laar en de Wildertsedijk de containers niet op de gekozen plek geplaatst mogen worden. Aan de Wildertsedijk kon de gemeente niet aantonen dat er echt behoefte is aan de container.

Er zijn meer containers in de buurt waar bewoners terechtkunnen. Bij Het Laar gaat het om een plek vlak bij een speelveldje. Daar moet de vuilniswagen manoeuvreren en achteruit rijden om de plek te bereiken. Aan een plek voor de containers zijn voorwaarden verbonden. Er mogen geen leidingen of kabels in de grond liggen. En de locatie moet binnen 200 meter lopen zijn van de woningen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Beatles - Twist And Shout

Laden...

Laden

Laden…