LOGEERZORG HELPT MANTELZORGERS OP ADEM KOMEN

Logeerzorg is een vorm van respijtzorg bedoeld voor mantelzorgers. Er wordt in deze regio nauwelijks gebruik van gemaakt, stelt gemeente Etten-Leur.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport startte in 2019 met de pilot Logeerzorg in tien gemeenten. Doel was mantelzorgers op adem laten komen door hun thuiswonende partner tijdelijk in een verpleeghuis te laten logeren. Bij negen op de tien mantelzorgers wordt dat doel bereikt, is de ervaring van Mantelzorg NL.

Toch is de drempel om gebruik te maken hoog. Er maken nog geen 15 cliënten uit de gemeenten (Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Zundert) gebruik van Logeerzorg.

Door hierover te praten, kunnen mantelzorgondersteuners behoeften beter signaleren, logeerzorg bespreekbaar maken en helpen bij het vinden van een goede plek.

Voor sommige cliënten is het prima als de zorg alleen in handen is van vrijwilligers. Voor weer anderen kan een te zware zorgomgeving onprettig zijn.

Thebe is een van de aanbieders van Logeerzorg en ook Surplus biedt dit voor mensen met dementie. Het wordt aangeboden bij woonzorgcentrum Fendertshof van Surplus in Fijnaart. Maar ook elders zoals in het Anbarg van Avoord in Etten-Leur.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Wesley Klein - Zo'n Dag Vandaag

Laden...

Laden

Laden…