MAAND VAN DE GESCHIEDENIS NOORD-BRABANT

1 Oktober start het grootste historische evenement van Nederland: de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren activiteiten rondom het jaarthema Wat een ramp! Naast rondleidingen, tentoonstellingen en lezingen zijn er ook kinderprogramma’s, theatervoorstellingen en wandelingen: met ruim 550 activiteiten is er voor iedereen wat te doen, in elke provincie.
Vroeger was Bergen op Zoom een belangrijke vestingstad. Maar daar is boven de grond weinig van terug te zien. Daal met een gids af naar een ondergrondse kelder en hoor, zie, voel en ontdek de eeuwenoude vestingwerken van de stad.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakten veel Joden hun bezit kwijt. ‘Pianostemmen’ duikt in deze verzwegen geschiedenis en vertelt hoe Joodse inwoners uit hun huizen werden gehaald en hoe hun huizen vervolgens werden leeggeroofd. Maar liefst achttien piano’s brengen dit indrukwekkende verhaal ten gehore.

De complete agenda is te bekijken op: www.maandvandegeschiedenis.nl/agenda
Selecteer op Noord-Brabant voor het hele complete aanbod in deze provincie.

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert in oktober 2022 voor de elfde maal de Maand van de Geschiedenis, die haar negentiende editie beleeft. Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn investeerders van de Maand van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met verschillende partnerorganisaties waaronder de thema partner van dit jaar, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.

De Maand van de Geschiedenis is te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Praat mee over de Maand met de hashtags #MvdG en #wateenramp

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Tamara's - Liever Alleen

Laden...

Laden

Laden…