MAANDAG 5 JUNI NL-ALERT TESTBERICHT

Maandag 5 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming. Inmiddels ontvangen 9 op de 10 Brabanders van 12 jaar en ouder het NL-Alert testbericht. Op de eerste maandag in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit.

In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen. Het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Doe die uit net voor 12.00 uur. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert bij een noodsituatie. Ontvang je een NL-Alert? Lees dan meteen het bericht en volg de instructies op, informeer ook anderen.

Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Daarin staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. NL-Alert is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is.

foto’s: NL-Alert

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…