MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGEN BUSCHAUFFEUR

Politieagenten hielden maandagavond 30 januari een 28-jarige man uit Roosendaal aan op het Stationsplein in Etten-Leur. Politieagenten hadden al meerdere meldingen gehad dat een man ruzie zou maken met buschauffeurs, maar bij aankomst was de man al weg. Toen er weer een melding binnenkwam, dit keer over een buschauffeur die onderweg was naar Etten-Leur, troffen de agenten de verdachte wel aan.

Hij had zich in de bus van Breda richting Etten-Leur agressief gedragen en de buschauffeur met de dood bedreigd. Toen die op het Stationsplein stopte om passagiers in te laten stappen, viel de man ook hen lastig. Agenten hielden de verdachte aan op verdenking van bedreiging en namen hem mee naar het politiebureau. Hij was onder invloed van alcohol en zit voor nader onderzoek en verhoor vast.

Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak, zoals boa’s, ambulance- en brandweerpersoneel en buschauffeurs te maken met agressie en geweld. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en er wordt een hogere straf geëist.

Bron: politie.nl

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…