MANNEN OPGEPAKT VOOR BANKPASFRAUDE ETTEN-LEUR

Een 18- en 19-jarige man uit Veldhoven zijn vrijdag 9 september opgepakt in Etten-Leur. De twee deden zich mogelijk voor als bankmedewerkers om pinpassen te kunnen stelen.

Een omstander zag vrijdagmiddag hoe een man in donkere kleding, een baseballpet en mondkapje meerdere keren geld pinde bij een pinautomaat aan de Korte Brugstraat in Etten-Leur. Ze maakte opnames van de verdachte situatie en schreef ook het kenteken van zijn auto op.

De politie kwam na melding hiervan, en zag dat de auto er nog stond, om de hoek op de Geerkade. Er bleken twee mannen in de auto te zitten, die zich verdacht maakten door hun verhaal. Zo wisten ze niet van wie een pinpas was die in de wagen lag, en probeerde één van de verdachten bewijsmateriaal te verstoppen.

Daarnaast werd 3600 euro in de auto gevonden. De verdachten zijn aangehouden voor witwassen, bankpasfraude en oplichting. De politie nam de auto, het geld, maar ook dure kleding in beslag.

Agenten konden één adres achterhalen waar het tweetal pinpassen had gestolen. De bewoners werden opgelicht toen onbekenden zich voordeden als bankmedewerkers. Pinpassen van de bewoners werden meegenomen, nadat ze ook hun pincodes hadden doorgegeven. Het onderzoek naar de zaak is nog bezig. In de tussentijd zijn de verdachten maandag 12 september vrijgelaten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…