MAURICE VAN DREUMEL WINNAAR WITTE ANJER PRIJS 2024

De Witte Anjer is sinds 2006 hét symbool voor erkenning en waardering van veteranen, en wordt jaarlijks uitgereikt aan individuen die zich op bijzondere wijze inzetten voor veteranen en draagt bij aan de erkenning en waardering voor hun inzet. Het ontwerp dit jaar door Prinses Margarita, bestaat uit een tweetal handen die samen een witte anjer vasthouden.

‘Deze prijs gaat over kameraadschap en voor elkaar klaarstaan. Thema’s die in deze maatschappij hard nodig zijn’. Maurice van Dreumel, bekend als Bassie, werd door de jury unaniem gekozen voor zijn voorbeeldige kameraadschap gedurende 16 jaar jegens mede-veteranen en de families van de omgekomen militairen waaronder de vader van Mark Schouwink die in Afghanistan in 2008 omkwam.

Van Dreumel, toen Opvolgend Pelotonscommandant, verloor bij een berm bom zijn goede vriend luitenant Dennis van Uhm en soldaat Mark Schouwink. Hij ondersteunt nog steeds hun families en gewonde kameraden, en speelde een hoofdrol in een film over de zwaar gewonde Toninho Norden. Het hele verhaal lees je op: www.veteranendag.nl/verhaal/witte-anjer-prijs-2024-maurice-van-dreumel

Maurice van Dreumel                            Uitreiking door Prinses Margarita
Foto’s: Bart Maat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:29 Hitladder Top 20 with Nieuw in de Hitladder Top 20 (00:03)

Now on air:

with

Next on air:
16:33 Wipe Outs with Aan De Rand Van Het Groene Woud (03:30)
16:36 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 3 kort (00:05)
16:36 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)

Laden...

Laden

Laden…