MEER AANVRAGEN BIJ STICHTING LEERGELD

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen, merkt Stichting Leergeld. De afdelingen zien een sterke stijging in het aantal aanvragen voor school gerelateerde artikelen. Stichting Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ouders kunnen hier aanvragen indienen voor laptops, schoolreisjes, sportabonnementen, fietsen en andere artikelen.

De afgelopen tijd weten steeds meer mensen Stichting Leergeld te vinden. Roosendaal ziet een stijging van aanvragen van 30%. We gunnen het iedereen, maar ons budget kent ook grenzen. Daarom gaan we binnenkort praten met Vluchtelingenwerk en het ISK (Internationale Schakelklas). Stichting Leergeld Roosendaal betaalt haar werk uit giften en van geld van de gemeente.

Ook bij Noordwest Brabant (regio Etten-Leur) zien ze een stijging. “Het wordt steeds drukker, maar dat komt ook wel omdat het tijdens corona grotendeels stil lag”, vertelt vrijwilligster Marlot. “We willen zoveel mogelijk mensen helpen. En dat kan ook, want we hebben een mooie gift gekregen waar we nog even mee vooruit kunnen.”

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…