MEER DAN 600 KILO VUURWERK IN WONING TE ROOSENDAAL

In totaal 646 kilo professioneel vuurwerk is donderdagmiddag 29 december gevonden in een huis aan het Dijkcentrum in Roosendaal. Vanwege het gevaar voor ontploffing moest de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) komen.

De politie kreeg een anonieme tip binnen over een vuurwerkopslag in de woning. Met een machtiging konden de agenten de woning binnentreden. Bij een volledige doorzoeking van het huis bleek er op meerdere plekken vuurwerk opgeslagen te staan. Omdat er ook met het vuurwerk geknutseld was, kwam het Team Explosieven Verkenners ter plaatse om dit onschadelijk te maken.

De bezitters van het vuurwerk worden op een later moment gehoord door de politie. Zij worden niet alleen strafrechtelijk vervolgd. Er zitten bestuursrechtelijk ook flinke financiële gevolgen aan het bezitten van dergelijke hoeveelheden vuurwerk. De gemeente Roosendaal heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd aan de bewoners. Als zij zich nog een keer schuldig maken aan dezelfde feiten dan moeten zij dit bedrag betalen.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel2

Laden...

Laden

Laden…