MEER DAN 900 KINDEREN VORMEN SYMBOLISCHE BOEKENSLIERT.

Zaterdag 12 maart is De Nobelaer Bibliotheek voor het laatst open op de huidige locatie aan de Anna van Berchemlaan. Volgende week start de verhuizing van ruim 25.000 boeken naar de nieuwe plek van het cultuurhuis met bibliotheek, podiumkunsten en kunsteducatie op de Parklaan. Op dinsdagochtend 15 maart omstreeks half elf zullen zo’n 900 leerlingen van maar liefst acht basisscholen uit Etten-Leur met elkaar symbolisch de bibliotheek verhuizen. De kinderen vormen een lange sliert en geven elkaar bibliotheekboeken door die zo verhuisd worden naar hun nieuwe thuis. Ook komt Kikker, de beroemde prentenboekheld van Max Velthuijs, een handje helpen! Het wordt een unieke happening met muziek en dans.

 De Nobelaer is een multidisciplinair cultuurhuis in Etten-Leur met bibliotheek, theater en kunsteducatie. Op 1 april aanstaande opent het cultuurhuis de deuren van het nieuwe gebouw.  Eerder vond de verhuizing al plaats van de theatertechniek, in de afgelopen twee weken werden onder meer kunsteducatie, Poppodium en horeca verhuisd. Volgende week is het de beurt aan de bibliotheek en is het cultuurhuis tot en met 31 maart alleen geopend voor cursisten en leerlingen.

700 meter boeken

Niet alleen wordt er zo’n 700 meter aan bibliotheekboeken verhuisd vanuit de oude naar de nieuwe locatie, maar ook ruim 200 kratten met boeken en overige lesmaterialen voor het onderwijs en VVE. Meer dan acht basisscholen hebben enthousiast gereageerd op de oproep om met hun leerlingen een steentje bij te dragen aan de verhuizing van de bibliotheek. Een van de muziekconsulenten van De Nobelaer heeft een vrolijk verhuisliedje gemaakt, gebaseerd op dé TikTok-hit The Wellerman Song. De kinderen hebben deze week de liedtekst geleerd op school en zullen dinsdag tijdens de boekensliert uit volle borst meezingen. Als alle boeken zijn doorgegeven en de leerlingen bij het nieuwe cultuurhuis zijn, wordt de verhuizing feestelijk afgesloten met een dansje samen met Kikker en een dansdocent.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…