MEER NIEUWBOUWWONINGEN GEBOUWD IN GEMEENTE RUCPHEN

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in de gemeente Rucphen in 2022, 264 nieuwbouwwoningen werden opgeleverd. In 2021 waren dat er 35. Dat is een forse stijging. In de provincie Noord-Brabant werden vorig jaar 12.262 nieuwbouwwoningen opgeleverd. In 2021 kwamen er 11.930 nieuwbouwwoningen bij. In Nederland werden er ruim 74.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

De stijging van het aantal nieuwbouwwoningen is volgens de overheid hard nodig gezien het aantal woningzoekenden. Het huizentekort in Nederland is vorig jaar namelijk opgelopen tot bijna 315.000. De overheid wil dat tot 2030 zo’n 900.000 woningen worden gebouwd. Dit jaar worden naar alle waarschijnlijkheid de helft minder woningen gebouwd dan de afgelopen jaren gebruikelijk was.

De woningvoorraad van Rucphen is door het aantal nieuwbouwwoningen vorig jaar met 3 procent gegroeid. Voor het maken van dit artikel zijn nieuwbouwcijfers gebruikt van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gekeken is naar de ontwikkeling van het aantal nieuwbouwwoningen in de voorgaande jaren en de invloed van dit aantal op de algehele woningvoorraad in een gemeente.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel1

Laden...

Laden

Laden…