MEER REGIE KINDEREN MET SPECIAAL PASPOORT BRAVIS

Vanaf maandag 3 oktober krijgen kinderen (4 tot 14 jaar) die voor een behandeling naar het Bravis ziekenhuis komen een SPARKLE paspoort. In dit paspoort kunnen zij aangeven wat ze wel en niet fijn vinden tijdens hun behandeling. In het paspoort kan een zorgverlener precies zien wat de wensen van het kind zijn en daar ook rekening mee houden.

Kinderen kunnen het SPARKLE paspoort thuis invullen en meenemen naar het ziekenhuis. In het paspoort staan de meest voorkomende behandelingen waarbij kinderen angst ervaren.
Ze krijgen zo meer eigen regie over hun behandeling.

Er zijn verschillende afleidingstechnieken in het Bravis ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld aan de Kwiek-up, een bellenblaas, medische hypnose of door met elkaar te praten.

Het paspoort is ontwikkeld met hulp van drie Bravis patiënten van 5, 8 en 14 jaar. De kinderen konden door middel van een online enquête aangeven wat zij belangrijk vonden voor het paspoort.

Het SPARKLE paspoort wordt het komende half jaar getest op de afdeling Kind & Jeugd, de kinderpolikliniek en de Spoedeisende Hulp.

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel2

Laden...

Laden

Laden…