MEER ZELFVERTROUWEN, MINDER ZORG NODIG

Als je plotseling hulp nodig hebt bij dingen die altijd vanzelfsprekend waren, doet dit iets met je zelfvertrouwen. Het programma Langer Actief Thuis helpt mensen de touwtjes snel weer in eigen handen te nemen.

Als je bijvoorbeeld pas uit het ziekenhuis komt na een operatie, en bij dingen zoals douchen, sokken aantrekken, naar de wc gaan, hulp nodig hebt van familie of een thuiszorgmedewerker.

De inzet van thuiszorg lost acute praktische problemen op, maar speelt niet in op dat vervelende gevoel van afhankelijkheid. Langer Actief Thuis (LAT) doet dat wel.

Drie van de zes thuiszorgteams bij Avoord werken inmiddels met dit programma. Het afgelopen jaar kregen zoā€™n dertig thuiszorgcliĆ«nten in Etten-Leur en Rijsbergen niet alleen thuiszorg, maar ook gerichte begeleiding om dingen sneller weer zelf te doen.
90% van de cliĆ«nten die heeft meegedaan, heeft uiteindelijk geen thuiszorg meer nodig, waardoorĀ  nieuwe cliĆ«nten vanuit ziekenhuis en huisartsen sneller instromen.
Het LAT-programma wordt voorlopig nog gesubsidieerd, zodat de begeleiding cliƫnten zelf niets kost. Als zij bepaalde hulpmiddelen nodig hebben, zijn die kosten soms wel voor eigen rekening.
Kijk voor meer info op:

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Ilse Delange - Next To Me

Laden...

Laden

Laden…