MEEST TOEGANKELIJKE GEMEENTE VAN NEDERLAND

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert de verkiezing voor de ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’ om aandacht te vestigen op toegankelijkheid. Sinds Nederland in 2016 het VN-verdrag Handicap ratificeerde, is het doel dat iedereen gelijke kansen heeft en volledig kan deelnemen aan de samenleving.

Volgens een peiling van Movisie en VNG uit 2023 is 53% van de gemeenten bezig met een Lokale Inclusie Agenda (LIA). Leonard Geluk, algemeen directeur VNG, benadrukt de noodzaak van samenwerking tussen gemeenten en Rijksoverheid om effectief beleid te voeren. Brabantse gemeenten Sint Anthonis, Waalwijk en Meierijstad bereikten in 2021 de halve finale.

Vanaf 1 juni kunnen alle Nederlandse gemeenten beoordeeld worden door hun inwoners. De beoordelingen bieden waardevolle inzichten en stimuleren samenwerking en kennisdeling. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 12 oktober) wordt de winnaar bekendgemaakt door een vakjury. Op website: www.vng.nl/verkiezing kan je een gemeente beoordelen en staat alle informatie over de verkiezing.

foto: VNG

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:

Now on air:

with

Next on air:
16:52 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)
16:56 Sven Versteeg with Kroegoloog (02:37)
16:58 Junior Anzola with Duchi Duchi (03:54)

Laden...

Laden

Laden…