MEESTE VERKEERSDODEN WEER IN BRABANT DOOR ALCOHOL

De meeste verkeersdoden vielen afgelopen jaar in Brabant. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in de provincie 140 dodelijke slachtoffers werden geteld. Landelijk kwam het aantal verkeersdoden in 2022 uit op 737. Die fatale ongevallen zijn steeds vaker te wijten aan alcohol- of drugsgebruik. Net als in voorgaande jaren stierven veel meer mannen dan vrouwen in het verkeer.

Het aantal doden onder 75-plussers steeg van 94 in 2021 naar 150. Slachtoffers van 50 jaar of ouder overlijden volgens CBS relatief vaak op de fiets. Van deze slachtoffers was ruim twee derde 70 jaar of ouder. Ook het aantal doden bij verkeersongevallen waarbij alcohol of drugs in het spel is, neemt de laatste jaren toe. In 2016 overleden daardoor 13 mensen. Vorig jaar waren dat er 61.

De Verkeersveiligheid Coalitie, waarin ANWB, de Fietsersbond, het CBR, het Verbond van Verzekeraars en het CBS zitten gaan pleiten voor extra maatregelen om het hoge dodencijfer terug te dringen. Zo moeten er concrete doelen komen voor 2030, en dienen verkeersveilige woonwijken, doorgaande wegen, voertuigen, ouderen en het tegengaan van afleiding de belangrijkste beleidspunten te zijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…