MEIERIJSTAD STARTPLAATS ZLM TOUR 2023

De oorsprong van de ZLM Tour ligt in de dag-wedstrijd Omloop van Schijndel-Bosweg. Die werd uitgebreid tot de Driedaagse van Schijndel, later tot een 5-daagse etappe wedstrijd in het zuiden van het land, met uitstapjes naar België. Na jaren keert de wedstrijd terug naar de roots. Vrijdag 9 juni verzamelen de renners zich bij ’t Spectrum in Schijndel en vertrekken richting het Limburgse Buchten.

Al vele jaren is de ZLM Tour dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France. In 2022 was het de upcoming man van Jumbo-Visma, Olav Kooij, die met drie etappezeges ook het eindklassement naar zijn hand zette. Bij de editie van 2023 zal Kooij het op moeten nemen tegen Mark Cavendish, die in voorbereiding is op de Tour de France.

De ZLM Tour 2023 start woensdagavond 7 juni met een proloog in Heinkenszand. Ook de 2e dag vormt provincie Zeeland het strijdtoneel van de etappewedstrijd. Die dag wordt een rit door Midden-Zeeland gereden tussen Westkapelle en ’s-Heerenhoek. Na de etappe Schijndel-Buchten vrijdag, volgt een Brabants slotweekend met zaterdag de etappe met start en finish in Roosendaal. Zondag in Oosterhout.

ZLM Tour foto: Peter van Rooij

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…