MELDINGEN OVERLAST VUURWERK/VERNIELINGEN ETTEN-LEUR

Enorm veel meldingen van overlast van vuurwerk, omschoppen containers en vernielingen in Etten-Leur. Sinds 20 september zijn er bij de politie vijf meldingen binnengekomen van vernielingen aan auto’s en er is overlast van vuurwerk. De politie surveilleert daarom extra, onder meer op hangplekken in het Schoenmakerspark en de Moerlaken, zegt woordvoerder Willem-Jan Uijtdehage.

“Zowel wij, handhaving als sfeerbeheer zullen extra aanwezig zijn en optreden”. Aan de Leurse Dijk brandde vorige maand een geparkeerde auto uit. Volgens een woordvoerder van de gemeente is (nog) onduidelijk of daar een verband is met het afsteken van vuurwerk. De woordvoerder laat weten dat de overlast van vuurwerk bekend is. Tot nu toe zijn er 25 meldingen geregistreerd die bij ons binnenkomen.

Er is ook hinder van vuurwerk in andere wijken, zoals Grauwe Polder en Hooghuis en er is melding gemaakt van overlast in de Lange Brugstraat. Mark van den Heuvel, eigenaar van SfeerBeheer, het bedrijf dat surveilleert op scholen en in parken in Etten-Leur; “Wij doen er alles aan om het gesprek aan te gaan met kinderen die vuurwerk afsteken om de gevolgen en gevaren onder de aandacht te brengen”.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Christa Fartek - Ein leben mit dir

Laden...

Laden

Laden…