MENMOERHOEVE ETTEN-LEUR BESTE LEERBEDRIJF

De Menmoerhoeve in Etten-Leur mag zich beste leerbedrijf van Nederland noemen in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid 2023. In mei wordt duidelijk wie van de negen sectorwinnaars de overall beste wordt. Dat maakt Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven bekend. MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf.

Door studenten te begeleiden, leveren bedrijven een bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap, zoals in logistiek, techniek, zorg of groen. De Menmoerhoeve, camping, restaurant en boerderij, leidt sinds 2016 MBO-studenten op. Er zijn zo’n 6 stagiaires per dag, voor 5 dagen per week. Dit zijn studenten van niveau 1 t/m HBO. Soms blijven studenten na een werk-leerperiode als oproepkracht.

De Menmoerhoeve heeft 10 mensen in vaste dienst en werkt daarnaast met een pool van zo’n 25 oproepkrachten. Er is één praktijkbeleider vanuit de Menmoerhoeve en één vanuit Curio. Maandag 15 mei maakt SBB bekend welk bedrijf de overallwinnaar is van de verkiezing beste leerbedrijf van Nederland. Er zijn 250.000 erkende leerbedrijven. Er waren dit jaar zo’n 700 voordrachten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…