MENSEN BELLEN TE VAAK ONNODIG 112

Mensen die 112 of huisartsenspoedpost bellen, hebben die acute zorg niet altijd nodig. Doordat mensen toch gebruikmaken van zulke zorg ontstaan er langere wachttijden aan de telefoon en raakt deze sneller overbelast, meldt het ministerie. Met een publiekscampagne willen huisartsen en ambulancezorg in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid druk op de spoedzorg in Nederland verlichten.

Met name ouders met jonge kinderen, mantelzorgers, expats, toeristen en internationale studenten zoeken vaker contact met 112 terwijl dat achteraf onnodig blijkt. De campagne moet mensen informeren over wanneer het bellen van het noodnummer echt nodig is, of wanneer bijvoorbeeld wachten tot een afspraak bij de huisarts volstaat.

De campagne biedt uitleg over welke vormen van spoedzorg er zijn, maar ook handvatten om in een stressvolle situatie de juiste keuze te maken. Zorgverleners kunnen die informatie zelf online delen en ook worden er posters en flyers gemaakt. In een latere fase zullen er ook op diverse online- en sociale mediakanalen advertenties en video’s worden ingezet.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 25 juni 2024

Last on air:
08:09 Canned Heat with Goin' Up The Country (02:46)
08:12 Jingle with Promo Goudzoekers (00:08)
08:12 Raymond Van Het Groenewoud with Cha Cha Cha (02:50)

Now on air:

Traveling Wilburys (Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison, and Tom Petty) with Last Night

Next on air:
08:19 Queen with Fat Bottomed Girls (03:08)
08:22 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 2 (00:14)
08:22 Saco & Liz Beekman with You Cannot Have It All (02:01)

Laden...

Laden

Laden…