MILITAIR ONWEL TIJDENS ZWEMOEFENING ROOSENDAAL

Een militair heeft woensdagnacht 13 oktober een flinke hoeveelheid water binnen gekregen tijdens een oefening in zwembad De Stok in Roosendaal.

De hulpdiensten rukten uit rond 00.15 uur nadat het mis was gegaan op de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen. Militairen die interesse hebben om commando te worden, kunnen dan een kijkje in de keuken nemen van de eenheid en de special forces.

Bij de bewuste oefening moesten de militairen met het geweer boven water zwemmen. ,,De militair ging kopje onder en kwam niet meer boven”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie. Het slachtoffer kreeg een flinke hoeveelheid water binnen en werd meteen uit het water gehaald. Hij raakte in eerste instantie buiten kennis, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Een aanwezige militair verpleegkundige ontfermde zich over het slachtoffer.

De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij onderzocht. Later in de nacht mocht hij weer gaan. Volgens de woordvoerder gaat het nu goed met hem. “De militair is teruggekeerd naar Roosendaal, de medische dienst blijft hem monitoren.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…