MILJOEN BESCHIKBAAR BRABANTSE GROENE SCHOOLPLEINEN

Goed nieuws voor scholen die hun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen inrichten: vanaf 1 mei 2024 kunnen zij een aanvraag doen via de regeling ‘Schoolpleinen van de Toekomst’. Provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant investeren samen 1 miljoen euro; de komende vier jaar is er jaarlijks € 250.000 beschikbaar om te verdelen.

Een groen schoolplein draagt bij aan de biodiversiteit en beschermt de school tegen hevige regens, hitte en extreme droogte. Via de regeling zijn de afgelopen zes jaar al 350 versteende schoolpleinen omgetoverd in avontuurlijke groene buitenruimtes. Dankzij de heropenstelling kunnen nog meer basisscholen, maar ook het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs hun buitenterrein vergroenen.

foto’s: Campus 013 VMBO Tilburg

Scholen met een goed plan voor aanleg, onderhoud en inpassing in de lessen, kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal 70% van de kosten, met een maximum van €10.000 per project. Vanaf 1 mei 2024 kan er worden aangevraagd via: www.cultuurfonds.nl/brabant

Bekijk de regeling alvast via: www.brabant.nl
Kijk voor meer tips om je schoolplein te vergroenen op: www.schoolpleinvandetoekomst.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…