MOLEN DE HOOP IS VOEDSELBANK VOOR BIJEN

Vanaf 10 april kun je tijdens de openingstijden van de molen gratis een pakje met ‘Inheems’ bloemzaad af komen halen. Vooral mensen uit de buurt zijn welkom. Een vrijwillige bijdrage voor “The Pollinators” is een leuke bijkomstigheid.  Op 22 april op de ‘Nationale zaaidag’ kan iedereen dan in hun tuinen, boomspiegels en op balkonnetjes zaaien. Het is leuk als je laat weten waar je zaait.

Op de bloemrijke molenbelt, die in de voorbije weken geel kleurde door bloeiende narcissen en waar biodiversiteit een kans krijgt, wordt gezaaid. Elk jaar op 22 april voeren we de bij extra. Want dan is het de Dag van de Aarde & Nationale Zaaidag en vragen we extra aandacht voor bestuivers. Dat is helaas nog steeds hard nodig.

We helpen insecten door Voedselbanken voor Bijen te openen door heel Nederland. Die delen inheems bloemzaad uit tussen 10-22 april. Op 22 april zaaien we met tienduizenden mensen tegelijk in tuinen en op balkons. Zo creëren we een feestmaal voor bestuivers! De openingstijden van de molen zijn elke dinsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur en de 1e en 3e zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…