NAAMGEVINGSCEREMONIE VIADUCT A17 OUD GASTEL

Woensdagmiddag 24 mei vond de officiƫle naamgevingsceremonie plaats van de vernoeming van het viaduct bij afrit 21 aan de A17 bij Oud Gastel, naar de in 2007 omgekomen militair Robert Donkers uit Oudenbosch. Burgemeester Bernd Roks en Mira en Stan Donkers, weduwe en zoon van Robert Donkers, onthulden samen een replica van het naambord dat in maart op het viaduct is aangebracht.

Op initiatief van de Stichting Coƶrdinatie 75 jaar Vrijheid hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met het Veteranen Platform, een plan ontwikkeld om tussen 2020 en 2024 bruggen en viaducten te vernoemen naar de militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies, vanaf de VN-missie in Korea, zijn omgekomen.

De 33-jarige Robert Donkers kwam niet thuis van zijn Uruzgan-missie. Hij overleed 6 april 2007 toen hij tijdens een patrouille onder zijn voertuig terecht kwam. De gemeente Halderberge wil met het vernoemen van het viaduct naar ā€œSergeant der 1e klasse Robert Donkersā€ haar respect en dankbaarheid tonen voor de onvoorwaardelijke inzet van Robert Donkers voor de vrijheid en veiligheid van anderen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…