NATIONAAL BUURTONDERZOEK 2023

Wat is de beste buurt van Nederland en wat is daarvoor nodig? Prettig buurtcontact bleek daarin van groot belang voor het creëren van een fijne leefomgeving. Het jaarlijkse onderzoek is terug en hoort graag jouw mening! Benieuwd hoe goed (of slecht) bewoonbaar jouw buurt is ten opzichte van andere buurten in Nederland? Vul dan de vragenlijst in en beoordeel jouw buurt.

Iedere buurtbewoner kan de vragenlijst invullen en de resultaten van het onderzoek worden bekendgemaakt in september 2023. Kijk hiervoor op: www.nextdoor.nl
Nextdoor voert samen met de Vrije Universiteit Amsterdam jaarlijks onderzoek uit naar de leefbaarheid in buurten door heel Nederland. Vorig jaar is er onder ruim 32.000 buren uit meer dan 222 gemeenten in Nederland onderzoek gedaan.

Het onderzoek richt zich op zes belangrijke thema’s in de omgeving, namelijk: het contact met buren, het helpen van buren, de sociale cohesie in de buurt, de voorzieningen in de buurt, de ervaren veiligheid in de buurt en gevoelens van eenzaamheid en sociaal vertrouwen.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Arne Jansen - Zeg Eens Meisje

Laden...

Laden

Laden…