NATIONALE MOLENDAG 2023 BREEKT BEZOEKERSRECORD

Met ca. 150.000 bezoekers heeft de 50e editie van de Vriendenloterij Nationale Molendag afgelopen weekend een nieuw record gevestigd. Circa 850 molens in heel Nederland openden hun deuren en organiseerden allerlei activiteiten: van pannenkoeken bakken tot rondleidingen, van concerten tot oudhollandse spelletjes. Het weer zal een belangrijke rol hebben gespeeld bij het halen van deze mijlpaal.

Dat dit de 50ste Nationale Molendag was en dat ze dit jaar 100 jaar bestaan, zullen ook geholpen hebben. Zo’n groot evenement kan niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers op en rond de molen. Men is de vrijwilligers en Het Gilde van Molenaars enorm dankbaar dat er weer zoveel enthousiasme en inzet was om al die duizenden belangstellenden te ontvangen.

De Hollandsche Molen bestaat dit jaar 100 jaar en zet zich al een eeuw lang in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. Daardoor telt Nederland nog steeds zo’n 1.200 molens. Molens die schitteren in het landschap, het dorp of de stad en die je vaak ook kunt bezoeken. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat de molens ook daadwerkelijk kunnen draaien en malen.

Molen de Hoop foto Nicky Meijs                     Molen de Lelie foto Ria de Schutter

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…