Natuurwerk – Mans de Jong

Gierzwaluwen terug
Na een reis van 7000 km zijn sinds 26 april een aantal gierzwaluwen boven de wijk Koekoekstraat en Graaf Ansfriedstraat weer aan de lucht te bewonderen. De tijdens de renovatie van de wijk door Thuisvester opgehangen gierzwaluwkasten worden al gierzwaluwen opgemerkt die kasten binnengaan. Een heel mooi en bijzonder gebaar was dan ook dat een aantal bewoners om een extra nestkast voor aan hun gevel hadden gevraagd. Deze zijn al opgehangen.

Op dit moment zijn er een 7 tal kasten die regelmatig door de vogels worden bezocht. Andere kasten worden via het invlieg gat door de vogels bekeken of de kast in de smaak valt. Goed nieuws is dat de vogels de kasten accepteren om er in te broeden. De waarnemingen worden en zijn gedaan door een aantal wijkbewoners.

Menige wijkbewoner staart nu meer naar de lucht dan voorheen en zijn enthousiast en vinden het een verrijking voor de wijk dat de gierzwaluwen weer terug zijn nadat vorig jaar alle nestgaten waren gedicht en zij zich niet konden voortplanten. Ook enkele mussenpaartjes maken gebruik van de speciaal voor hun aangelegde mussenzones onder de dakpannen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:

Now on air:

with

Next on air:
16:49 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)
16:52 Sven Versteeg with Kroegoloog (02:37)
16:55 Junior Anzola with Duchi Duchi (03:54)

Laden...

Laden

Laden…