NIEUW INITIATIEF GROENE CIRCELS.

Openbaar groen – zoals slootranden, wegbermen en dijken – dusdanig beplanten dat het bijdraagt aan de bescherming van landbouwgewassen en een hogere teeltopbrengst. En aan een gevarieerd en kleurrijk planten- en bloemenrijk, dat het landschap verfraait. Dit is de kern van het nieuwe initiatief ‘Landbouw en openbaar groen’, dat onlangs in het buitengebied van de gemeente Steenbergen is gelanceerd.
(1/3)
Het initiatief komt voort uit Groene Cirkels. Dit is een samenwerking van diverse bedrijven, overheden en kennisinstellingen in een regio, om elkaar te versterken en versneld te verduurzamen. Het idee is om in een gebied tussen de suikerfabriek Dinteloord en de stadskern Steenbergen openbare percelen te voorzien van nieuwe beplanting. Deze trekt insecten aan die ziekten en plagen in de gewassen op naastgelegen akkers bestrijden.
(2/3)
Het initiatief ‘Landbouw en openbaar groen’ past naadloos in ons beleid.
Op deze manier wordt de inzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen geminimaliseerd. We willen dan ook dat boeren goed kunnen boeren. Veel van hen zoeken naar duurzamere teeltmethoden. Wethouder Baartmans en Knop zijn enthousiast en over het initiatief en stimuleren: “Agrarische ondernemers&quote;

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:04 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
10:06 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
10:20 Dijk with Ik Kan Het Niet Alleen (03:54)

Now on air:

with

Next on air:
10:24 Blof with Alles Is Liefde (03:26)
10:27 Freddy Breck with Rote Rosen (02:45)
10:30 Jannes with Zeg Het Mij Nog Maar 'N Keer (03:09)

Laden...

Laden

Laden…