NIEUW TECHNISCH HOOGSTANDJE OPERATIEKAMER BRAVIS

Het OK-team van het Bravis ziekenhuis heeft een nieuwe 3D C-boog (mobiel röntgentoestel) in gebruik genomen. Dit technisch hoogstandje wordt ingezet bij specifieke rug operaties. Deze techniek helpt bij het uitvoeren van (minimaal) invasieve wervelkolomchirurgie met 3D-beelden.

De nieuwe navigatietechniek vereenvoudigt de procedure ten opzichte van de meer gebruikelijke navigatietechnieken. Voor deze toepassing is gekozen om betere uitkomsten voor patiënten te bereiken op een efficiëntere manier.

De aanleiding voor de aanschaf van de nieuwe 3D C-boog was het aflopend contract met de vorige leverancier. Doorgaan met de huidige leverancier of uitkijken naar een nieuwe leverancier met technisch hoogstaande, innovatieve ontwikkelingen. Er is een multidisciplinair projectteam samengesteld, zij hebben de markt verkend. Er bleven twee aanbieders over die voldeden aan het pakket van eisen.

De keuze viel op het instrumentarium en de implantaten van DePuy Synthes van leverancier Johnson & Johnson, in combinatie met een 3D C-boog van Siemens en navigatieapparatuur van Brainlab. Ook financieel levert deze keuze voordelen op.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Petra Van Gennip - Ik Ben Verliefd

Laden...

Laden

Laden…