NIEUW WAPEN TEGEN VUURWERKOVERLAST ROOSENDAAL

Er komt minimaal één ‘vrijwillige’ vuurwerkvrije zone, en een speciale goodiebag voor wie een veilig oud-en-nieuwfeest in eigen straat wil regelen. Roosendaal zet zo nieuwe stappen in het vijfjarenplan om vuurwerkoverlast de kop in te drukken. “Wij vinden dat je niet alleen slecht gedrag moet straffen, maar ook goed gedrag moet belonen”, zegt burgerraadslid Rianne Sieben van Vitaal Liberaal.

Haar idee om straten te belonen waar mensen samen veilig vuurwerk afsteken en de troep opruimen, wordt dit jaar voor het eerst uitgevoerd. “We hopen dat andere straten dat ook willen, en dat er meer sociale controle ontstaat doordat buurten het samen vieren.” Per initiatief kan iemand zich als coördinator aanmelden bij de gemeente, die krijgt een tinnen blusemmer met allerlei presentjes erin.

Omdat de groep kinderen die met vuurwerk in aanraking komt steeds jonger wordt, komt er extra voorlichting van politie op basis- én middelbare scholen. De strenge aanpak van afgelopen jaren  blijft. De politie speurt naar illegaal vuurwerk met controles op de grens en in schoolkluisjes. Ook keren inleverpunten voor illegaal vuurwerk en campagnes over het melden van overlast dit jaar terug.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Guus Meeuwis - Kus Van Mij

Laden...

Laden

Laden…