NIEUWE BESTEMMING KRUISBEELD RUCPHEN

Een bijzonder kruisbeeld hing jarenlang in de vergaderzaal van het vroegere raadhuis van Rucphen. Bij de inrichting van het nieuwe gemeentehuis in de Binnentuin verdween de Christusfiguur uit beeld. Het is aan de vorig jaar opgerichte heemstichting Rucphen Toen en Nu te danken dat het beeld weer boven water is. In samenwerking met de parochiekerncommissie Rucphen krijgt het zondag 22 januari een nieuwe bestemming in de Martinuskerk van Rucphen. De crucifix komt tegen het oksaal te hangen boven de entree van de katholieke kerk.

Tussen 1965 en 2012 was het een 1.07 meter grote beeld getuige van alle raadsvergaderingen van de gemeente Rucphen. “Een bijzonder beeld”, zegt Ad Goossens van de heemstichting. “In de 1e plaats omdat het in 1965 als cadeau werd aangeboden door het gemeentepersoneel. Ten 2e omdat het hout waaruit deze Jezus aan het kruis is gesneden zo’n tweeduizend jaar oud is.’’

We hebben een Christusbeeld uit de tijd waarin Christus zelf leefde. Genoeg aanleiding om het beeld weer een prominente plaats in Rucphen te geven.

De bijeenkomst, waarvoor belangstellenden zich via: pk.rucphen@sintfranciscusparochie.nl
dienen aan te melden, begint om 11.00 uur.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Corry Konings - Alleen Vannacht

Laden...

Laden

Laden…