NISPEN IN ACTIE VOOR VERBOUWING KERK

In een kletsnatte en winderige dorpskern kreeg de gemeenteraad zaterdagochtend 14 januari een rondleiding langs alle plaatsen die van belang zijn in het nieuwe Hart van Nispen.

Eigenlijk hoeft de gemeenteraad niet te worden overtuigd van het belang van de verbouwing van de katholieke kerk. “Het is een prachtig plan, waar je niet op tegen kunt zijn. Maar het gaat puur om de centen”, zei Gerard van Zalinge (VLP). Andere raadsleden denken er ook zo over. De verbouwing van de kerk biedt veel voordelen. Het gebouw blijft behouden voor het dorp. Als dorpshuis Nisipa en het Wit-Gele Kruis in de kerk onderdak vinden, dan komt er binnen de bebouwde kom ruimte beschikbaar voor 33 woningen.

Met basisschool De Linde, het openlucht theater, voetbalvereniging NSV in de directe omgeving van de kerk, toonden de betrokkenen aan dat het sociale leven in Nispen zich daar afspeelt. Bewoners vinden het jammer dat het college alleen maar naar de kosten heeft gekeken en niet naar het sociale belang. Donderdag is er een inspraakbijeenkomst waar Dorpsontwikkeling Nispen als eerste op de agenda staat. Veel mensen gaan daar een woordje doen.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…