NL-ALERT IÉDEREEN DIRECT INFO BIJ NOODSITUATIE

Ruim 9 op de 10 Nederlanders vanaf 12 jaar heeft weleens een NL-Alert ontvangen. Deze waarschuwt en informeert je via je mobiele telefoon bij noodsituaties. Ontvang je een NL-Alert? Dan is het belangrijk dat je meteen het bericht leest, de instructies opvolgt en anderen in je omgeving informeert. Het kan gebeuren dat iemand het NL-Alert nog niet heeft gezien, waarschuw die dan.

NL-Alert ontvang je op je mobiele telefoon. Er staat in wat er aan de hand is, wat te doen en waar je meer info kunt vinden. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een alarmgeluid wat anders klinkt dan een normaal bericht. Te zien op het beginscherm van je mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, je blijft onbekend. De overheid kan een NL-Alert uitzenden via alle zendmasten in Nederland.

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat. Met het NL-Alert testbericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Het eerstvolgende testbericht wordt uitgezonden op maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…