NOORD-BRABANDERS NIET GEÏNTERESSEERD IN KLUSWONING

Terwijl landelijk gezien 21,7% van de Nederlanders de voorkeur geeft aan een kluswoning, ligt dit percentage in de provincie Noord-Brabant op slechts 16,0%. Een ruime meerderheid van 52,7% kiest voor een instapklare woning, blijkt uit een panelonderzoek van vergelijkingssite Slimster.nl Deze cijfers suggereren dat in deze provincie het gemak en comfort van een kant-en-klare woning zwaarder wegen.

Landelijk gezien valt op dat vooral de jongeren groep woningzoekenden tussen 20 en 30 jaar het klussen aan een woning niet zien als obstakel. Dit is mede te danken aan het feit dat op dergelijke woningen vaak niet meer overboden hoeft te worden. Hoewel de voorkeur voor kluswoningen in Noord-Brabant onder het landelijke gemiddelde ligt, is er toch een aanzienlijke groep die de uitdaging aangaat.

Schuurman, eigenaar van Slimster benadrukt tot slot dat kluswoningen vaak ouder en minder goed geïsoleerd zijn. “Dit kan leiden tot hogere energiekosten, vooral met de huidige trend van stijgende energieprijzen. Het is essentieel dat kopers dit in overweging nemen bij de keuze van hun toekomstige woning.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…