NOORD-BRABANT HEEFT LAAGSTE BIODIVERSITEIT

De Brabantse natuur heeft genoeg te bieden, hier vind je zo’n 32 unieke soorten dieren, bomen, bloemen en paddenstoelen per km². Deze diversiteit aan soorten ligt wel 15% onder het landelijke gemiddelde van 38 per km². De provincie scoort hiermee het laagst, blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius op basis van 75 miljoen waarnemingen van de Global Biodiversity Information Facility.

Van vlinders tot krachtige eiken, van kleurrijke bloemen tot paddenstoelen: Noord-Brabant biedt een diversiteit aan flora en fauna. Om de hoeveelheid soorten op gemeentelijk niveau te vergelijken, is het aantal geregistreerde unieke soorten van de afgelopen 70 jaar per km² in een gemeente berekend. De Brabantse gemeente met de hoogste biodiversiteit is Breda. Per km² zijn hier 62 unieke soorten.

Altijd al een buizerd willen spotten? In Noord-Brabant ben je aan het juiste adres. De afgelopen 70 jaar werd deze vogel hier 127.881 keer gespot: in geen andere provincie lag het aantal zo hoog. Meer informatie over de regionale verschillen en de meest waargenomen dieren, planten, bomen en paddenstoelen in Nederland is te vinden op:

www.laudius.nl/biodiversiteit-in-nederland-door-de-jaren-heen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…