NOORD-BRABANT POPULAIRDER ONDER TOERISTEN

Toeristen kunnen Noord-Brabant steeds makkelijker vinden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die www.reischeck.nl onderzocht. Hotels, pensions, campings en vakantieparken in Noord-Brabant raken steeds voller. Het aantal overnachtingen nam toe naar 12.600.000 overnachtingen. Vakantieparken zorgen voor de meeste overnachtingen.

Daarna hotels en pensions, campings en groepsaccommodaties. 2023 lijkt af te stevenen op nieuw record. Volgens het NBTC Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen trekt het toerisme in Nederland verder aan. Er komen steeds meer internationale gasten naar Nederland en ook Nederlanders blijven graag op vakantie in eigen land gaan. Waar komen de toeristen die naar Noord-Brabant komen vandaan?

De Noord-Brabantse accommodaties worden vooral gevuld door Nederlandse vakantiegangers. De meeste buitenlandse gasten zijn afkomstig uit België, gevolgd door Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor de analyse zijn data gebruikt van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor het hele onderzoek, kijk je op:

www.reischeck.nl/onderzoek/toerisme-ontwikkeling-2015-2022

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Ronald - Transsexueel

Laden...

Laden

Laden…