NOORDELIJKE RANDWEG ZEVENBERGEN AL IN 2025 KLAAR

Eindelijk is er positief nieuws over de zo geplaagde Noordelijke randweg Zevenbergen. De omlegging van de provinciale weg N285 is waarschijnlijk een klein jaar eerder voltooid dan gedacht.

In juli 2025 kan de weg zijn aangelegd. Dat is acht maanden eerder dan de geplande oplevering in maart 2026. Deze meevaller volgt op een trits tegenvallers rondom de aanleg van de weg, die de leefbaarheid in de stad ten goede moet komen.

Zo was uit vooronderzoek gebleken dat de ondergrond van de nieuwe weg weinig draagkracht heeft en waren nog niet alle gronden in het bezit van de provincie. Daarnaast was op het laatste moment niet gekozen voor een traditionele aanbesteding, maar voor een aanbesteding waarbij de aannemer de ontwerptekeningen maakt.

De tijdwinst die zij kunnen boeken ten opzichte van de planning van de provincie zit onder meer in een slimme werk fasering en in maatregelen die worden getroffen voor het zetten van de grond.

Als de randweg is aangelegd, rijdt het doorgaande verkeer een stuk noordelijker om Zevenbergen heen en wordt het verkeer uit de bebouwde kom geweerd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Boney M - Daddy Cool

Laden...

Laden

Laden…