OFFICIËLE OPENING MARTINUSTUIN RUCPHEN

Zaterdag 29 april openen burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Corry van Broekhoven de Martinustuin in Rucphen. De officiële handeling vindt plaats om 11 uur en bestaat uit het onthullen van het nieuwe informatiebord. De Martinustuin ligt rondom de Martinuskerk en omvat het voormalige kerkhof, en een groot deel van de voormalige pastorietuin. Sinds 2015 in eigendom van de gemeente Rucphen.

Eeuwenlang hebben inwoners van Rucphen op dit kerkhof hun overledenen begraven. Sinds maart 1971 is de nieuwe begraafplaats aan de Kerkstraat in Rucphen in gebruik. Na 1971 zijn er op het oude kerkhof nog 22 parochianen begraven bij hun partners. In september 1997 is het kerkhof definitief gesloten verklaard.

29 april vanaf 10 uur bent u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Er is koffie en thee met plaatselijke lekkernijen. Dit alles onder de feestelijk versierde beukenboom. Bij slecht weer bent u welkom in de Martinuskerk. Voor de kinderen is er een speurtocht door de tuin. U kunt zich nog aanmelden. Vanwege de catering zouden wij uw aanmelding graag uiterlijk 27 april ontvangen. Dit kan per email: pk.rucphen@sintfranciscusparochie.nl

Telefonisch: 0165-341246

St Martinuskerk en tuin foto’s: Ad Goossens

Luchtfoto: Rien Augustijn

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…