Rucphenseweg officieel geopend

Donderdag 18 oktober werd de Rucphenseweg geopend. Wethouder Martien de Bruijn verrichte de officiële opening. De Rucphenseweg heeft een reconstructie ondergaan en is breder gemaakt.

De Rucphenseweg is één van de deeltracés van de omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord. Vanaf nu is de Rucphenseweg (van Rucphen richting Bosschenhoofd/A58 en vice versa) weer toegankelijk voor verkeer.

Wat is er gebeurd?
Bij de reconstructie van de Rucphenseweg is het asfalt verwijderd. De oude klinkers die daar nog onder lagen zijn ook weggehaald. De kabels en leidingen van nutsbedrijven zijn verplaatst. Daarna is er een nieuwe fundering en asfalt aangebracht. De nieuwe Rucphenseweg is breder, dit zorgt voor een betere verkeersafwikkeling. Vanaf de A58 is De Binnentuin en bedrijventerrein De Nijverhei nu snel en gemakkelijk bereikbaar.

Omleiding
De omleiding Rucphen-Sprundel-St.Willebrord zorgt ervoor dat het doorgaand verkeer in de kernen afneemt en bevordert zo de leefbaarheid en bereikbaarheid in de gemeente. Daarnaast maakt de nieuwe weg bedrijven, recreatievoorzieningen en het gemeentehuis in de Binnentuin beter bereikbaar. De omleiding levert een betere regionale verbinding op tussen de A58 en Zundert / de Belgische grens (E19). De provincie levert een belangrijke financiële bijdrage voor realisatie van de omleiding.

De aanleg van de omleiding wordt in fases uitgevoerd. Er zijn al verschillende belangrijke tracés in gebruik genomen. Zo werd in 2017 de verlenging van de Helakkerstraat geopend en is sinds juli de verlengde Vosdonkseweg een feit.

Het totale traject is in 2020 klaar. Momenteel is de gemeente al bezig met de voorbereiding van de zuidelijke tak van de omleiding (richting Zundert).

Meer informatie?
Alle informatie over aanleg van de omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord is te vinden op www.rucphen.nl/omleiding

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
16:18 Aaron D with Flashback (02:46)
16:20 J-Jingle with Sweeper kort altijd nieuws altijd muziek 2 (00:04)
16:21 Jannes with Een Beetje Meer (03:14)

Now on air:

Jeroen Van Der Boom with Betekenis

Next on air:
16:27 Roland Konings with Radio Girl (03:25)
16:31 Ria de Schutter with info draai van de kaai R. 28072024 (00:47)
16:32 Bernard Karsten with Never Nooit Meer Zonder Jou (03:02)

Laden...

Laden

Laden…