ONDERZOEK DIABETES IN BRABANT

Diabetes komt vaker voor dan veel mensen denken. Volgens meest recente cijfers hebben momenteel zo’n 144.000 Brabanders suikerziekte, wat neerkomt op 5,6% van alle inwoners binnen de provincie. Wel zijn er grote lokale verschillen. Dit en meer blijkt uit onderzoek dat Independer deed op basis van de meest recente Vektis data in aanloop naar Wereld Diabetes Dag op 14 november.

In Rucphen heeft 6,8% van de inwoners diabetes. De kosten voor diabetesmedicatie zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Zo betaalde iemand met diabetes type 2 vorig jaar gemiddeld  93,06 euro en in 2018 was dit ‘slechts’ 35,57 euro. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Zorginstituut Nederland. De twee meest voorkomende vormen van diabetes zijn type 1 en type 2.

Het grote verschil is dat type 1 aangeboren is en type 2 dat meestal niet is. Type 2 kan aan de genen liggen maar kan ook te maken hebben met de leefstijl. De medicijnen voor diabetes type 1 en type 2 worden vergoed door de basisverzekering. Voor meer informatie over het onderzoek:

www.independer.nl/zorgverzekering/info/onderzoek/diabetes

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…