ONDERZOEK: DIT ZIJN DE MEEST GEVRAAGDE BIJBANEN

Vanwege de hoge kosten van levensonderhoud kiezen veel Nederlanders er nu voor om naast hun vaste baan een extra zakcentje te verdienen. De meest gevraagde bijbaan van dit moment is een job als bijlesdocent. Dit komt naar voren uit onderzoek van online talenplatform Preply. Afgelopen jaar hadden volgens het CBS 852.000 mensen een tweede baan naast hun hoofdbaan. Dat is 8,8% van alle werkenden.

Nederlanders zoeken via Google o.a. naar vacatures, informatie over het uurloon en andere details om te onderzoeken of ze extra inkomsten kunnen genereren. Maandelijks zoeken gemiddeld 9.900 mensen op ‘bijbaan’ of ‘bijbaantje’. Preply heeft Indeed.nl gebruikt om de vacatures voor bijbanen en het gemiddelde uurloon van bijbaantjes in Nederland te analyseren.

Top-vijf meest gevraagde bijbanen zijn: Bijlesdocent, Chauffeur, Werken op een festival, Horecamedewerker en Sales promotor. Wil je per uur het meeste geld verdienen? Ga dan aan de slag als chauffeur, met een gemiddeld inkomen van twintig euro per uur. De hele lijst met meest gevraagde en best betaalde bijbanen vindt je op:

https://preply.com/nl/blog/best-betaalde-bijbanen

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…