ONDERZOEK SLECHT GEÏSOLEERDE HUIZEN NOORD-BRABANT

Sinds de sterk stijgende energieprijzen zijn veel huizenbezitters hun woning aan het verduurzamen. Toch is vandaag de dag nog 1 op de 16 huizen in Noord-Brabant extreem slecht geïsoleerd. Deze woningen krijgen de minst groene energie labels F of G. Er zijn grote verschillen per gemeente, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en CBS.

Van energieneutraal A tot energie slurpend G, elke woning die wordt verkocht of verhuurd is tegenwoordig voorzien van een energielabel. In Brabant blijkt 6,3% van de woningen met een geldig energielabel slecht geïsoleerd. Dit percentage is lager dan het landelijk gemiddelde van 8,2%.

Er is ook beter nieuws. Ruim de helft van de Brabantse huizenbezitters heeft namelijk wél een energiezuinige woning met het groene label A of B. Deze huizen zijn juist wel erg goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en gebruiken meestal een duurzame energiebron. Ook in Rucphen, wonen 60,3% van de mensen in een energiezuinig huis.
www.independer.nl/energie/woningisolatie-2023

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Double Orange - Kom Hou Me Vast

Laden...

Laden

Laden…