ONLINE CHALLENGE BEHOEDT VOOR CYBERCRIMINALITEIT  

 Criminelen lichten de boel via internet op met neppe websites, identiteitsfraude en afpersing. “Vorig jaar werd bekend dat er inmiddels meer geld in de cybercrime omgaat dan in de drugscriminaliteit”, aldus politiewoordvoerder Eric Passchier.

Daarom lanceren de acht gemeenten in het district Markiezaten in de Week van de Veiligheid de Cyber Challenge om de bewoners veiliger, weerbaarder en vooral bewuster te maken.

De Cyber Challenge is een reeks van korte, gratis online trainingen. Met behulp van video’s leren jong en oud hoe zij de zes meest voorkomende vormen van cybercrime kunnen herkennen, bestrijden en wat ze moeten doen als ze slachtoffer zijn geworden.

De thema’s die aan bod komen zijn onder andere phishing (het binnenhalen van inloggegevens en persoonsgegevens, red.), afpersing en identiteitsfraude.

Voorkomen is beter dan genezen. De ABC-regel is hiervoor goed. Alert blijven, Beveilig jezelf, Check alles. Een bank zal bijvoorbeeld nooit een link sturen of om een pincode vragen.

Bibliotheek West-Brabant organiseert op 1 november vanaf 19.30 uur, samen met de politie en de hack helpdesk, de (online) informatieavond ‘What the hack’ over cybercriminaliteit.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…