ONTDEK DE KRACHT VAN KUNST BIJ NN KUNSTFESTIVAL

Uit ruim 900 internationale onderzoeken blijkt dat kunst goed is voor je mentale gezondheid. Kunst zorgt voor ontspanning en is een effectieve manier om stress aan te pakken. Om heel Nederland op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de kracht van kunst introduceert Nationale-Nederlanden: het NN Kunstfestival. Een 11-daags evenement van 28 september t/m 8 oktober.

Waarin je bij meer dan 20 musea door het hele land terecht kunt om de kracht van kunst te ontdekken. Uit de onderzoeken komt naar voren dat een bezoek aan een museum de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol verlaagt. De eerste positieve effecten zijn al na een bezoek van 35 minuten meetbaar. Ook voelen mensen die regelmatig een museum bezoeken, zich gemiddeld 12% gezonder.

Met kortingen op museumtickets en een gevarieerd programma wordt de drempel om een museum te bezoeken zo laag mogelijk gemaakt. Door heel het land nemen musea deel aan het NN Kunstfestival. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met kunst kijken, veel kennis hebt van kunst of helemaal niet. Kijk op: nn.nl/NNKunstfestival voor alle deelnemende musea, de gehele programmering en kortingen.

Peter Paul Rubens             Johannes Vermeer                                           Mauritshuis Den Haag

foto’s Ria de Schutter

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…