Ingrediënten: 2 varkenshaasjes, 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels boter of olijfolie, 3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes geperste knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel zout.
Bereidingswijze: Roer de ketjap samen met de honing, de tomatenpuree, de knoflook, de sambal en het zout, door elkaar. Smeer hiermee de varkenshaasjes in, en laat ze ca. 30 minuten of langer intrekken.
(1/2)
Fruit de gesnipperde ui in hete boter of olijfolie; temper daarna het vuur en braad het vlees rondom bruin. Giet 1 dl. Water erbij en laat het vlees, in de open pan, ca. 25 minuten zachtjes gaar sudderen. Roer, wat over is van de marinade, door het stoofvocht. Heerlijk met lekkere frisse ijsbergsla, dressing en gebakken aardappeltjes.
EET SMAKELIJK
(2/2)
Bron: TV Krant feed