OP VAKANTIE NAAR HET VERENIGD KONINKRIJK.

Het Verenigd Koninkrijk is een populaire reisbestemming. Ook onder Brabanders. Wie vanaf 1 januari 2021 terugkeert vanuit het VK moet rekening houden met de bagageregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Hoewel Brexit een veelbesproken onderwerp is, blijft de kennis over deze gewijzigde douaneregels achter. Cheddar, bacon en Schotse zalm mogen vanaf 2021 niet meer vrij mee naar huis.
(1/3)
Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, deze bestemmingen vormen samen het Verenigd Koninkrijk. Het maakt niet uit of je per ferry, vliegtuig, auto of bus reist. Vanaf 1 januari is het VK één van de meest populaire vakantiebestemmingen buiten de EU. De Douane vraagt reizigers op tijd de gewijzigde douaneregels te checken. www.wijsopreis.nl en de Douane Reizen app.

(2/3)
Zo voorkom je dat je afstand moet doen van etenswaar. En als je sterke drank zoals Gin of Whisky meeneemt, dan kun je maar 1 liter belastingvrij meenemen. Oók als je oud en nieuw viert in Londen en daarna terugreist naar Nederland. Het is goed je te realiseren dat je over aankopen boven de € 430 btw moet betalen. Zo voorkom je naast financiële verrassingen, dat je afstand moet doen van bijvoorbeeld een stuk Cheddar.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…