OPEN KERKEN DAG EN 90-JARIG BESTAAN KERK RUCPHEN

Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, wordt de landelijke Open Kerken dag gehouden. Deze 3e editie staat in het teken van het kerkinterieur. Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken.

De Martinuskerk in Rucphen is de gehele dag geopend voor bezoekers. 90 jaar geleden is deze kerk in gebruik genomen. Dit jubileum vieren we, en starten om 9:30 uur met een Eucharistieviering, waarin pastoor Hans van Geel voorgaat. Zang en muziek worden verzorgd door het St. Ceciliakoor en een ensemble van harmonie Nederland En Oranje (NEO) uit Rucphen. Na de viering is er koffie en thee.

Om 11:30 uur geeft Ad Goossens een presentatie over de geschiedenis van de Martinuskerk. Daarnaast is er de hele dag een fotoreportage over deze geschiedenis. Tijdens het ochtendprogramma verzorgt NEO een muzikaal intermezzo. Vanaf 12:00 uur t/m 15:00 uur is er ieder heel uur een rondleiding in de kerk en in de Martinustuin, waarbij we informatie geven over alle cultuur-historiek.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Yves Berendse - Lust

Laden...

Laden

Laden…