OPENING MARTINUSTUIN RUCPHEN OP 29 APRIL

Zaterdag 29 april openden wethouder René Lazeroms en Corry van Broekhoven de Martinustuin in Rucphen. De officiële handeling vond plaats om 11 uur en bestond uit het onthullen van het informatiebord. De voormalige pastorietuin is altijd afgesloten geweest. Een fraai aangelegde tuin, met in het midden een monumentale beuk, die naar schatting meer dan 150 jaar oud is.

Het hele gebied rondom de Martinuskerk is nu ingericht als een openbaar dorpspark en heeft als naam, de Martinustuin. Aan de westkant van de Martinuskerk is een informatiebord opgehangen, met informatie over de Martinustuin. Verder staan in de tuin op diverse plaatsen bordjes met QR-codes, die toegang geven tot korte filmpjes met  achtergrondinformatie over de tuin en diverse objecten.

Behalve de padenstructuur zijn er nog enkele bijzondere objecten bewaard gebleven. Midden op het oude kerkhof heeft een grafheuvel gestaan, waarin drie pastoors begraven lagen. Hier is een nieuw herdenkingsmonument gebouwd, als blijvende herinnering aan het voormalige kerkhof.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…