OPENING ZWEMBAD DE WATERTUIN RUCPHEN

Met de realisatie van het nieuwe zwembad komt gemeente Rucphen tegemoet aan de wens van zwemvereniging De Flippers, namelijk een volwaardig wedstrijdbad. Wethouder Laura Matthijssen zegt met gepaste trots: “Na de afronding van de wieler- en atletiekbaan plus het tennispark heeft De Binnentuin er een parel bij. Medio september organiseren we een open dag, een mini-triatlon sluit ik niet uit.”

De club heeft ambities om te groeien. Momenteel stromen nieuwe leden binnen via Sjors Sportief. Nog meer jeugd is zeer wenselijk. Men gaat de club komende tijd actief promoten. ZDF telt momenteel zo’n honderd leden, van wie dertig jeugdleden.

Deze zijn in te delen in drie categorieën: de recreanten, startvergunninghouders en trimzwemmers. Deze laatste groep doet niet mee aan wedstrijden.

Het nieuwe zwembad is uitgerust met warmtepomp en zonnepanelen. De zuivering vindt plaats door middel van zoutelektrolyse. Dit is een natuurlijke manier van chloreren waardoor het bad geschikt is voor mensen met een chloorallergie. Verschillende doelgroepen hebben aangegeven gebruik te willen maken van het duurzame bad.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jos Cove - Ik Neem Je In Mijn Armen

Laden...

Laden

Laden…